Suchá vína
A to by nebylo pořádný červený kdyby nebylo pěkně do sucha. Suchá vína mají nízkou cukernatost, což znamená, že v průběhu fermentace byla většina cukru přeměněna na alkohol. Pro suchá vína platí - maximálně 4 g zbytkového cukru na 1 l. A to by bylo, aby nebylo někde něco extra, protože zároveň pro suchá vína platí, že mohou mít max 9 g zbytkáče na 1 l, pokud je rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin 2 g či méně. Cukernatost určuje množství cukru v bobulích v okamžiku, kdy se hrozny sbírají. Suchá červená vína mají tendenci mít robustní chuť a jsou často spojována s tóny tmavého ovoce, koření, dřeva nebo bylin. Například Rulandské modré neboli Pinot Noir je známý pro svou jemnost a elegantnost. Nabízí tóny třešní, malin, a může mít i jemné kořeněné charaktery. A nejen Rulanda se nádherně snoubí s hořkou čokoládou.