"Pro nás je to největší mezinárodní ocenění, obrovský úspěch. A hlavně potvrzení naší filozofie, podle níž má smysl přidávat do čokolády zdravé ingredience typu chřestu. Experimentovat, ale nikdy neopouštět základní řemeslnou kvalitu," sdělil spolumajitel oceněné společnosti Petr Kovařík.
Český triumf: zlato za chřest a stříbro za maliny
Čeští zástupci si také připsali stříbrné medaile. Čokoládové dražé s kampotským pepřem od Steiner & Kovarik získalo stříbro (89,1 bodu) v kategorii dražé z bílé čokolády. Za veganskou malinovou čokoládu potom v kategorii plněných nebo ochucených čokolád získala stříbrnou medaili Míšina čokoláda (89,5 bodu). Čokoládová manufaktura, již v roce 2015 založila Michaela Dohnálková, předtím obdržela dvě zlaté medaile v letošním regionálním kole soutěže za Evropu, Afriku a Blízký východ.
Ocenění pro celkové vítěze si dále odnesla peruánská značka Cacaosuyo s tabulkou El Ganso, která získala 91,6 bodu v kategorii čistých hořkých tabulek. K dalším celkovým vítězům s nejvyšším hodnocením patřily 53procentní mléčná čokoláda od kolumbijské značky Cacao Hunters a italská Bellantoni Cioccolato s dražé Marrakech. První ve své kategorii obdržela zlato za 91,3 bodu a druhá za 94 bodů. Chřestová bílá čokoláda od pražské čokoládovny ve své kategorii obdržela hodnocení 92,1 bodu.
-3.gif)
