Bílá čokoláda 40% s chřestem a jahodami, 70g - Mezinárodní ocenění

Bílá čokoláda 40% s chřestem a jahodami, 70g   Mezinárodní oceněná!

“Propojil jsem své kulinářské umění se čokoládou Steiner & Kovarik a společně vám představujeme bílou čokoládu s chřestem, jahodami a estragonem, doplněnou černým rybízem a grenadinou. Inspirací mi byl  můj úspěšný desert – tartaletka s jahodami a chřestem.

Chřest, na němž jsem recepturu postavil, je velmi překvapivou ingrediencí. Jeho svěžest a lehká pikantnost tvoří základ této neotřelé chuťové kombinace. Ovocná chuť lyofilizovaných jahod a černého rybízu dodává čokoládě příjemný nakyslý nádech a v kombinaci s chutí grenadiny působí exoticky. Estragon a červený pomeranč podtrhává a vyvažuje celkovou recepturu.

"Pro nás je to největší mezinárodní ocenění, obrovský úspěch. A hlavně potvrzení naší filozofie, podle níž má smysl přidávat do čokolády zdravé ingredience typu chřestu. Experimentovat, ale nikdy neopouštět základní řemeslnou kvalitu," sdělil spolumajitel oceněné společnosti Petr Kovařík. 

 
Dostupnost Skladem
Možnosti doručení
Kód: 1111
208 Kč / ks 171,90 Kč bez DPH
Bílá čokoláda 40% s chřestem a jahodami, 70g - Mezinárodní ocenění
1778 4 zlato
Novinka BESTSELLER

Pavel Sapík collection

Pavel Sapík, český šéfkuchař s dlouholetou kariérou a řadou úspěchů je znám pro svou inovativní kuchyni a respekt k tradici české gastronomie.

Restaurace Terasa u Zlaté studně v Praze se pod jeho vedením stala jednou z nejlepších v Praze a získala mnoho ocenění. Účastnil se gastronomických akademií a setkání s diplomaty po celém světě. Pracoval v restauracích v zahraničí, včetně Rakouska, Francie a Švédska (v oceňované restauraci Frantzén).

V součastnosti převzal restauraci U Sapíků po svém otci Jaroslavovi a pokračuje v tradici své rodiny. Dnes Pavel Sapík spojuje rodinné kuchařské tradice se svými vlastními inovativními nápady a technikami, a nabízí tak nezapomenutelné kulinářské zážitky.

“Propojil jsem své kulinářské umění se čokoládou Steiner & Kovarik a společně vám představujeme bílou čokoládu s chřestem, jahodami a estragonem, doplněnou černým rybízem a grenadinou. Inspirací mi byl  mj úspěšný desert – tartaletka s jahodami a chřestem. 

Pražská čokoládovna Steiner & Kovarik dokázala s bílou čokoládou ochucenou chřestem dobýt svět. Ve finále prestižní mezinárodní soutěže International Chocolate Awards 2025 získala nejen zlatou medaili ve své kategorii, ale stala se i jedním ze čtyř celkových globálních vítězů. Jde o historický úspěch českého čokoládového řemesla, který podtrhla i stříbrná medaile pro Míšinu čokoládu.
Pražská čokoládovna Steiner & Kovarik dokázala s bílou čokoládou ochucenou chřestem dobýt svět. Ve finále prestižní International Chocolate Awards 2025 získala zlato.
Pražská čokoládovna Steiner & Kovarik dokázala s bílou čokoládou ochucenou chřestem dobýt svět. Ve finále prestižní International Chocolate Awards 2025 získala zlato. | Foto: Profimedia.cz

"Pro nás je to největší mezinárodní ocenění, obrovský úspěch. A hlavně potvrzení naší filozofie, podle níž má smysl přidávat do čokolády zdravé ingredience typu chřestu. Experimentovat, ale nikdy neopouštět základní řemeslnou kvalitu," sdělil spolumajitel oceněné společnosti Petr Kovařík.

Český triumf: zlato za chřest a stříbro za maliny

Čeští zástupci si také připsali stříbrné medaile. Čokoládové dražé s kampotským pepřem od Steiner & Kovarik získalo stříbro (89,1 bodu) v kategorii dražé z bílé čokolády. Za veganskou malinovou čokoládu potom v kategorii plněných nebo ochucených čokolád získala stříbrnou medaili Míšina čokoláda (89,5 bodu). Čokoládová manufaktura, již v roce 2015 založila Michaela Dohnálková, předtím obdržela dvě zlaté medaile v letošním regionálním kole soutěže za Evropu, Afriku a Blízký východ.

Ocenění pro celkové vítěze si dále odnesla peruánská značka Cacaosuyo s tabulkou El Ganso, která získala 91,6 bodu v kategorii čistých hořkých tabulek. K dalším celkovým vítězům s nejvyšším hodnocením patřily 53procentní mléčná čokoláda od kolumbijské značky Cacao Hunters a italská Bellantoni Cioccolato s dražé Marrakech. První ve své kategorii obdržela zlato za 91,3 bodu a druhá za 94 bodů. Chřestová bílá čokoláda od pražské čokoládovny ve své kategorii obdržela hodnocení 92,1 bodu.

Řazení produkt

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Přístupem na náš web potvrzujete, že je vám 18 let a více.