K typické velikonoční nádivce, vůní, chutí i jemnou kyselinkou, nejlépe ladí suchý SauvignonapolosuchéChardonnay. Víno nejen díky kyselince zůstane pocitově svěží a umí příjemně doplnit chuť nádivky.
Co ke skopovému a vepřovému?
Tradiční pro Boží hod je pečené skopové nebo vepřové maso výrazné chuti, které nejlépe nakombinujete s červeným vínem, konkrétněRulanským modrým (možná znáte i jako Pinot Noir). Plnou chutí i ovocitou a čokoládovou dochutí vytvoří s jídlem božskou kombinaci.
Velikonoce bez vajec nebo bez vaječné rolády?
Vejce Velikonocím už nikdo neodpáře. A jak je sladit s vínem? K hutné chuti vajec jedině lehké jemně šumivé Frizzanté.
K odlehčené vaječné roládě dokonale pásneRuladské šedé.
I ke sladkému se dá sladit víno?
Co k beránkovi v čokoládě a k mazanci?
K pocukrovanému mazanci nebo beránkovi dokonale ladí polosladký Ryzlink rýnský.
K beránkovi zalitému čokoládou je nedostižný Neronet s čokoládovou dochutí.