Chcete na Velikonoce zabodovat exceletními víny  dokonale snoubenými s jídly?

Nedaří se Vám zobrazit tento e-mail? Klikněte zde.

Jaké víno nejlíp chutná k nádivce?


K typické velikonoční nádivce, vůní, chutí i jemnou kyselinkou, nejlépe ladí suchý Sauvignon a polosuché Chardonnay. Víno nejen díky kyselince zůstane pocitově svěží a umí příjemně doplnit chuť nádivky.

 

 

Co ke skopovému a vepřovému?

 

Tradiční pro Boží hod je pečené skopové nebo vepřové maso výrazné chuti, které nejlépe nakombinujete s červeným vínem, konkrétně Rulanským modrým (možná znáte i jako Pinot Noir). Plnou chutí i ovocitou a čokoládovou dochutí vytvoří s jídlem božskou kombinaci.

 

Velikonoce bez vajec nebo bez vaječné rolády?

 

 Vejce Velikonocím už nikdo neodpáře. A jak je sladit s vínem? K hutné chuti vajec jedině lehké jemně šumivé Frizzanté.

K odlehčené vaječné roládě dokonale pásne Ruladské šedé.

I ke sladkému se dá sladit víno?

Co k beránkovi v čokoládě a k mazanci?

 

K pocukrovanému mazanci nebo beránkovi dokonale ladí polosladký Ryzlink rýnský.

K beránkovi zalitému čokoládou je nedostižný   Neronet s čokoládovou dochutí.